KİM ? KİMİN ? ÖNÜNE YATACAK !

1- Türkiye’de cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun ( 17/25 ARALIK) ilk ayağında tutuklanan Reza Zarrab uluslararası boyutunda ABD’de gözaltına alındı.
2-İran’ın ambargoyu yıkmak için 87 milyar euroluk karapara operasyonunun Türkiye ayağından Reza Zarrab sorumlu tutuluyordu.
3-Türk halkı meseleyi sadece ayakkabı kutuları / kol saati / çelik kasalardan ibaret sanıyordu.
4-Halk bankası üzerinden yapılan karapara operasyonu ısrarla gözlerden kaçırılmak istendi.
5-İran’ın ambargoyu delmek için truva atı olarak kullandığı yüzlerce piyondan birisi olan Babek Zencani idama çarptırıldı. Ardından hortumladığı parayı geri getirdiği taktirde cezada indirime gidilebileceği yönünde “acem oyunu” sergilendi.
6-Babek Zencani’nin Türkiye’deki ayağını teşkil eden Reza Zarrab acilen üzerindeki mülkleri başkalarına devrederek, güya sattı. ABD’de tutuklanıp, mallarına el konulacağını biliyordu.
9-İran düne kadar karaparasına koridor açan Türkiye ve BEA’ye karşı 3 maymunu oynayarak, sanki olaydan habersizmiş gibi davrandı. Tüm işlemleri resmi yaptırarak uluslararası mahkemelerde koz olarak kullanmak için eline çok sağlam belgeler aldı.
10-İran ortadoğuda ters düştüğü Türkiye ve BEA aleyhinde kullanabileceği bu belgelerle acaba hangi şantajları yapabilir?
11-İran ambargosunu kaldırıp, ortadoğuda önünü açan ABD / İngiltere / Siyonizm troykası Türkiye’nin üzerini çizmiş görünüyor. Bu ittifak karapara operasyonunda hangi parametreleri kullanacak?
12-ABD büyükelçisine suikast operasyonunda azmettirici Suud idaresi iken finansörün Reza Zarrab olması tesadüf mü? Bu radikal terör örgütün faaliyetlerinin ucunun Türkiye’ye uzandığını sadece hatırlatalım (bu konu 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili)
13-Reza Zarrab kendisi hakkında FBI soruşturması olduğu halde ABD’ye gitmesi aptallık mı? Yoksa İran’ın emri mi?
14-Ziraat Bankası Newyork şubesinin karapara soruşturmasının devam ettiğini unutmayalım.
15-Türkiye’deki mali suçlarla ilgili birimin (MASAK) 2009’da Rusya’dan gelen karapara istihbaratı bu halkaya eklenecek mi? Zira ABD Newyork savcısı 7 senedir bu trafiği takip ettiğini belirtmiş!
16-Erdoğan’ı Lahey’de en fazla endişelendiren iki hadise var. Karapara ve El Kaide terör örgütüne yardım ve yataklık etmek! 17 Aralık Reza Zarrab’tan ötürü karaparayı, 25 Aralık ise terör örgütü finansörü Yasin El Kadı’dan dolayı terörü işaret ediyor.
17-Erdoğan’ın İsrail’e dost deyip, siyonist lobilerle AK sarayda görüşmesi tesadüf mü?
18-Bilal Erdoğan’a İtalya’da karapara operasyonu açılmasının perde arkasında küresel gladyo var mı?
19-Wikileaks belgelerinde ortaya çıkan Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki korkunç parasının siyonistlerin elinde olduğunu unutmayalım. Bugüne kadar hiçbir diktatörün bu bankalardan parasını alamadığını sadece hatırlatalım.
II. strateji ne olabilir?
40 gün önce Reza Zarrab mülklerini satmaya, aslında devretmeye başlamıştı. Demek ki ABD’ye teslim olmaya bilinçli gitti.
Aynı zamanda Zafer Çağlayan / Muammer Güler / Egemen Bağış gibi bazı şahıslarında mallarını satmaya başladıklarına dair dedikodu yayıldı.
Eğer bu bilgi doğruysa Zarrab’ın teslim olacağını Erdoğan dahil herkes biliyordu. Belkide İnterpol’den Zarrab hakkında yakalama kararı Türk dışişleri bakanlığına iletildiği için bu adımları ortak atmaya başladılar. O zaman nasıl itirafçı olacağına dair bir stratejide geliştirmiş olabilirler.
Nitekim Almanya’da casusluktan tutuklanan AKP’li şahısların davasında Erdoğan perde arkasından müdahil olmuştu. Binlerce dinleme kaydına rağmen adamlar tutuksuz yargılanma sürecine alındı.
Buradan elde ettikleri tecrübeyi ABD’de deneyebilirler. Erdoğan’da Zarrab üzerinden kendi durumunu mahkeme sürecinde test etmiş olacak. Zarrab hesapta olmayan bir kıskaca girerek çok ağır itiraflarda bulunursa Erdoğan uluslararası mahkemelerde yargılanmamak için diktatörlüğünü ilan edecek ve bu kararı tanımadığını açıklayacak. Eğer işler yolunda gider, Almanya’daki gibi gizli anlaşmaya varabilirlerse karapara soruşturmasından yakasını kurtarmış olacak.
Bana göre Zarrab İran’ın talimatıyla ABD’ye gitti. AKP’li ilgili bakanlar onun mülklerini satmaya başlamasıyla kuşkulandı. O da Babek Zencani’nin mahkeme sürecini bahane etti. Yani İranlı hakim Zencani’den parayı iade etmesini istedi. Zarrab gibilerin mallarını satıp, Zencani’ye para aktarması gerekiyordu. Güya o da malları elinden çıkararak, Zencani’ye tek kuruş vermek istemedi. Halbuki ABD’de yargılama başlayınca mallarına ve hesaplarına dondurma kararı çıkacağını mali avukatları muhakkak söylemişti.
İran Zencani’yi koz olarak tutup, Zarrab’ı ve adamlarını Türkiye’den çıkarıp, ABD’de yargısına yönlendirdi. Karapara olayında ülkenin parasını hortumlayan şebekeden hem parasını almayı, hemde Türkiye’yi cezalandırmayı düşünüyor. ABD ise bu dava üzerinden Erdoğan ve Türkiye’ye şantaj yapmayı hedefliyor.
Bu arada İran’daki benzeri 17/25 Aralık soruşturması 30 Aralık 2013’te başladı. Soruşturmada eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile yeğeni, birçok devrim muhafızı asker / bürokrat devleti dolandırmaktan suçlanıyor. Hasan Ruhani adeta yeni döneme eski kadroları ve onların misyonunu temizleyerek başladı. Anladığım kadarıyla şeffaflık söylemiyle piyasaya sürülen Hasan Ruhani ABD ve siyonizmin yeni gözdesi olacak. Eski piyonları olan Erdoğan ise hem karapara hem teröre destek davaları açılarak, hesaplarına ve mal varlığına el konularak birkaç sene içinde tedavülden kaldırılacak. Kendisini iktidara taşıyan eski Türkiye elçisi Abramovitz / CİA sorumlusu Füller, bazı düşünce kuruluşlarının Erdoğan’ı istifaya davet etmesi suyun yavaş yavaş ısındığını gösteriyor.
SONUÇ = 17/25 Aralık soruşturması şayet sonuçlanabilseydi Türkiye hiçbir şantaja maruz kalmadan meseleyi kendi içinde çözebilecekti. Artık uluslararası platformlarda karapara ve terörden ötürü şantaja maruz kalacak. Olayın 1. dereceden sorumlusu olan Erdoğan kendi akibeti için her türlü tavizi vermeye hazır olacak. Meseleyi çözemeyeceğini fark ettiğinde ise diktatörlüğünü ilan ederek son şansını zorlayacak.
Beyinsiz kitleler ise cebini doldurmak için ülkeyi ateşe atan haramileri yine milli irade olarak desteklemeye devam edecek. BOP eşbaşkanının vazifesinin bitmek üzere olduğunu bilmeyen cahiller sürüsü …

10649813_871137386346391_5415624455640578811_n

Yorum bırakın